tisdag 30 april 2013

De årliga frågorna!

Dags för de årliga frågorna!
(För ett par år sedan fick jag i utmaning att svara på frågorna nedan och sedan dess har jag svarat på samma frågor varje år i mars/april månad. Det är ganska kul att se om något ändrats, tex smak eller stil. I år har jag dock lagt till "senaste året" i vissa frågor, det riskerar annars att svaren blir desamma från år till år).

Vill du vara med? Lämna gärna en kommentar så att jag kan "kila över" till dig och läsa, det är alltid roligt. :)


1. Gör du kort eller scrappar?
Jag är kortmakare först och främst, men jag gillar även att altra saker.

2. Favorit färg som du gärna använder?
Jag gillar ju de flesta färger och de får gärna vara starka och klara. Det blir mycket blått, rött, gult och grönt. Jag är sämre att skapa i orange och i lila men får utmana mig att göra fler alster i de färgerna (om än kanske inte tillsammans).

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan?
Med handen på hjärtat så är jag inte så bra på att använda dekorationer. Det blir mest ett par blommor eller blingstenar för att fylla tomma ytor men jag önskar att jag hade bättre "öga" för sånt. Eller så är det helt enkelt min grej att inte ha så mycket dekos på mina alster.
(Det här är faktiskt samma svar som jag använde förra året, men eftersom det fortfarande stämmer in så bra på mig så vill jag inte ändra någonting. Tyvärr. Jag hade önskat att jag utvecklats mer och kanske lärt mig att använda mer dekorationer vid det här laget).

4. Vilket är ditt bästa köp (senaste året)?
Mina standardsvar på den här frågan brukar vara Cuttlebugen och ProMarker-pennorna. Senaste årets bästa inköp är dock en "clip it up", en slags karusellförvaring för skrivbordet som sväljer väldigt mycket. Jag ångrar inte en dag att jag köpte den!

5. Finns det något du ångrar att du köpt (senaste året)?
Inte direkt. Jag köpte i och för sig en fjärilsdie som är supersvår att stansa med och därför har jag knappt använt den. Den var ändå ganska billig så det gör inte så mycket. Jag kanske skulle ta och testa den igen, jag har hört att smörpapper är bra att lägga mellan en krånglande die och pappret.

6. Vad för motiv scrappar / stämplar du helst?
I 99 fall av 100 så är det motivstämplar med människor på. Jag älskar ju att färglägga och har säkert ett par hundra motiv som är helt färdiga. Trots det så använder jag nästan aldrig något från mitt digra lager, jag väljer helt sonika att färglägga en stämpel på nytt. Det är ju så kul! :)

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa? Vilken?
Jag prenumererade på Craft Stamper under ett par års tid men har sagt upp den prenumerationen sedan sist. Jag köper lösnummer av någon tidning ibland men tycker inte att någon passar mig helt och hållet.

8. Favorit pysselblogg du brukar besöka?
Det finns så många. Så många till och med att jag har varit tvungen att rensa bland mina favoriter. En som jag ofta återkommer till är Kraftin' Kimmies blogg, den gillar jag.

9. Vad/vem inspireras du av?
Jag inspireras av allt. Just nu är det starka färgkombinationer som jag vurmar lite extra för och som sätter fart på mina kreativa celler.

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för, vad skulle du köpa då?
Dies och stämplar! Och så behöver jag en ny svart Mementodyna. :)


1 kommentar:

  1. 3 månader för sent men nu är också mina svar på plats för 3:e året.

    :)

    SvaraRadera