lördag 19 januari 2013

Dagsljuslampa - äntligen!

Jag har i flera års tid velat skaffa mig en liten dagsljuslampa att ha på pysselbordet men det har aldrig blivit av. Dagsljuslampor kostar ju liksom lite mer än en vanlig skrivbordslampa och när jag väl har haft pengarna så har jag lagt dem på något annat istället.
Nu är det säkert över ett år sedan jag senast nämnde det för någon så döm om min förvåning när jag fick denna underbara lampa av maken i julklapp. Vilken överraskning!

Nu har jag avänt den dagligen och måste bara säga att jag älskar den, den är helt fantastisk! Det gör det så mycket roligare att pyssla och speciellt färglägga stämpelmotiv när man ser färgerna så bra. Tänk också att kunna fotografera mina skapelser i dagsljus, nu behöver jag aldrig mer klaga på att det inte är fotoväder ute, haha.

Om lampan.

Lampan heter Twist (Dagsljuslampa bärbar Twist, Daylight portable Twist) och kostar runt 1000 kr, lysröret kostar sedan 150 kr när det behövs bytas. Det är ett mycket bra pris då dagsljuslampor bara för ett par år sedan inte gick att få för under 1500-2000 kr.

Lampan väger inte speciellt mycket, den har ett handtag och är väldigt lätt att bära med sig och placera precis där man vill ha den. Ihopfällbar tar den inte stor plats alls och eftersom man kan lossa på basdelen är den också lätt att packa ner i väskan om man ska på scrapträff.
Lampan är roterbar runt basdelen och när den fälls upp tänds ljuset automatiskt (och tvärtom såklart). Det går att vinkla själva "lampskärmen" mot dig eller ifrån dig, det går även att fälla upp skärmen hela vägen upp så det går att få väldigt bra spridning på ljuset.
Det här är knappast dagsljuslampornas Rolls Royce men som en glad amatörpysslare och kortmakare kan jag intyga att den är perfekt för mig, jag kan inte komma på något negativt alls.

Här ser du ett par bilder på hur lampan ser ut, min lampa är dock silverfärgad med svart bas och handtag. Lampan går på el men bilderna visar en variant som är batteridriven.Den här julklappen kommer maken aldrig att kunna toppa, tack älskling!

2 kommentarer:

  1. Jag fick en av min gubbe för nåt år sen och den är helt oslagbar!

    SvaraRadera
  2. Jag har åxå en, använder den ganska flitigt :)

    SvaraRadera